Doel

Voltigeren is een ontzettend leuke tak van de paardensport, waarbij je in teamverband oefeningen op de rug van een paard uitvoert. Voltigevereniging ‘De Eemsrakkers’ wil zowel jong als oud kennis laten maken met deze bijzondere sport, waarbij gevoel, balans en ritme met het paard centraal staan. 

Jonge kinderen leren spelenderwijs om verschillende oefeningen op een pony uit te voeren. Het is altijd erg leuk om te zien hoe hun vertrouwen groeit per les. Tijdens de eerste les worden makkelijke oefeningen gedaan in stap, na een aantal lessen durft het kind vaak al een rondje in galop te wagen!

Voor ouderen is voltigeren bij ‘De Eemsrakkers’ een leuke combinatie van sport, gezelligheid en met paarden omgaan. Daarnaast wordt door middel van voltigeren gewerkt aan een goede houding en zit op het paard.

Kinderen met talent en veel motivatie kunnen doorstromen naar teams met een hoger niveau, die op landelijk niveau aan wedstrijden deelnemen.

Alle lessen worden gegeven door enthousiaste vrijwilligers. Een aantal van deze vrijwilligers hebben een cursus gevolgd en hebben het diploma voor voltige-instructeur behaald. Ook klusjes in en rondom de manege worden door vrijwilligers gedaan. Door de inzet van al deze vrijwilligers is het mogelijk om de jaarcontributie laag te houden, waardoor voltigeren bij ‘De Eemsrakkers’ voor iedereen toegankelijk is!