Recreatie teams

Recreatie teams

De meeste leden van ‘De Eemsrakkers’ voltigeren in recreatieteams. Deze teams bestaan uit maximaal 8 voltigeurs. De teams met jonge kinderen vanaf ongeveer 4 jaar voltigeren op de pony’s. De teams met oudere voltigeurs krijgen les op de paarden.

Tijdens een les, die een uur duurt, wordt er begonnen met een warming-up om de spieren los te maken. Daarna mogen de voltigeurs één voor één op het paard om de verplichte oefeningen te oefenen. Ook worden er tijdens de les vrije oefeningen uitgevoerd, soms ook met twee voltigeurs tegelijk. De meeste oefeningen worden gedaan in stap, maar er wordt ook regelmatig gedraafd en gegaloppeerd tijdens de les. De voltigeurs die niet op het paard zitten, kunnen op de oefenton verschillende oefeningen uitproberen.

Voltigeren is niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen bij ‘De Eemsrakkers’ les krijgen in voltige. De volwassenengroep van de vereniging traint altijd op dinsdagavond met veel plezier.

Alle voltigelessen bij ‘De Eemsrakkers’ worden gegeven door vrijwilligers. Een aantal van hen hebben hun instructeursdiploma voor voltige behaald. Het plezier in voltigeren staat voorop bij de vereniging, daarom wordt er op een ontspannen en enthousiaste manier lesgegeven.
Een keer in het jaar organiseert de vereniging een onderlinge wedstrijd, waarbij alle leden de verplichte oefeningen aan een jury laten zien. En een keer per jaar organiseert de vereniging een showmiddag waarbij er diverse vrije oefeningen worden getoond aan het publiek, tijdens deze show worden de oefeningen en de kleding afgestemd op het thema die is gekozen.  Dit zijn altijd erg gezellige dagen waar druk voor wordt geoefend.